top of page

Förändra ditt liv

Går du och funderar på när du ska ta tag i den där förändringen du tänkt så länge på?

 

Du vill kanske komma igång med träningen? Du kanske inte trivs med ditt jobb och skulle vilja pröva något nytt? Relationen med din partner – upplever du att den är lite sliten och borde utvecklas (eller till och med avslutas)? Är ditt självförtroende kört i botten? Jobbar du för mycket så att du inte hinner vara tillsammans med barnen så som du skulle önska? Vill du ha mer av livet eller njuta mer av det du har idag?

Förändringar kräver energi av oss. Det är ett av skälen till att vi inte gör något åt våra bekymmer utan enbart går omkring och känner oss missnöjda. Vi inväntar det ”rätta tillfället” men det infinner sig sällan eller aldrig.

Dessa kurser är för dig som vill åstadkomma en förändring i ditt liv, och lyckas bibehålla den.

Kurserna är baserade på boken ”Förändra ditt liv – med KBT och motiverande samtal” av Liria Ortiz.

elijah-hiett-wW0BUXTTUmU-unsplash.jpg

Börja din förändring

Är det något du vill förändra i ditt liv? Funderar du kanske på vad du ska göra med din relation, ditt arbete eller är det något i din livsstil som du inte är helt nöjd med? Kanske vill du förbättra din livskvalitet genom att lära dig av uppskatta det du redan har.

Denna kurs vänder sig till dig som funderar på att genomföra en förändring och målet med kursen är att du lyckas åstadkomma en förändring. 


Upplägg

Kursen omfattar två kursdagar och kan erbjudas under en helg. Den består av korta föreläsningar som varvas med färdighetstränande och upplevelsebaserade övningar där kursdeltagarens egen förändring står i fokus.

 

I kursen lär du dig att bland annat att tydliggöra och komma förbi ditt motstånd eller ambivalens och att lära dig strategier som plockar fram din egen förändringslust. 

Innehåll

 • Förändring – hur går det till?

 • När du känner att du inte är beredd på en förändring just nu – vad står ditt motstånd för?

 • Att hantera motstånd

 • När du känner dig osäker eller ambivalent

 • Att hantera ambivalensen genom att lösa problem

 • Att hitta din egen motivation till förändring

 • Öppna konsultationer (=kursdeltagarna har möjlighet att konsultera Liria Ortiz i grupp när det gäller funderingar om det som presenterats under dagen eller att om de upplever svårigheter att tillämpa metoderna på sin egen förändring).

Håll förändringen vid liv

Att falla tillbaka i gamla beteendemönster är en naturlig del av alla förändringar. Målet med denna kurs är att lära dig hur du kan upprätthålla en förändring på lång sikt. Kursen vänder sig till dig som har genomgått grundkursen "Börja din förändring" eller till dig som har påbörjat en förändring.

 

Upplägg

Kursen omfattar två  kursdagar och kan erbjudas under en helg. Kursledaren presenterar och fördjupar olika teoretiska delar efter kursdeltagarnas önskemål.

Innehåll

 

 • Stärka självförtroende och självkänsla för att kunna genomföra förändringen

 • Falla in i gamla vanor

 • Hålla förändringen vid liv

 • Öppna konsultationer (=kursdeltagarna har möjlighet att konsultera Liria Ortiz i grupp när det gäller funderingar om det som presenterats under dagen eller att om de upplever svårigheter att tillämpa metoderna på sin egen förändring).

Uppdragsutbildning - förändra ditt liv

 

Upplägg och omfång efter önskemål. Anpassas efter kundsspecifika behov.

Boka en kurs, föreläsning eller workshop

Nedan hittar du två kurser i förändringsarbete. Du kan även boka en uppdragsutbildning där vi tillsammans kommer överens om ett passande upplägg och omfång utifrån just era aktuella behov. 

bottom of page