top of page

Att förstärka motståndskraft, hopp och GRIT -uthållighet

renee-thompson-SrXdCM6_qJw-unsplash.jpg

Vill du veta hur du kan utforska och framkalla motståndskraft, uthållighet och hopp hos barn, tonåringar och vuxna? Vill du kunna motivera andra till att inte ge upp trots motgångar?  

Genom den här kursen får du konkreta verktyg för hur man kan hitta tillbaka till den egna  motståndskraften och kämparandan för att hålla ut vid utmaningar, motgångar eller kriser.

Vi har nog alla upplevt stunder där det känns hopplöst, och man vill ge upp. När man själv känner eller ser att andra vill ge upp för att man inte klarar av en specifik uppgift eller situation. Den som har ett ”grit” - en uthållighet och motståndskraft, kommer ur detta tillstånd lättare och hittar snabbare tillbaka till sin kämparanda. Men hur kan man framkalla och utveckla grit?

Innehåll 

 

Vad är Grit och hur kan det hjälpa en att inte ge upp vid motgångar? Ett fast och konkret verktyg: Samtalsmetoden Motiverande samtal, MI för att uppmärksamma, förstärka och framkalla Grit.

Arbetsform

 

Vi arbetar med korta teoretiska genomgångar, övningar och filmer som visar hur man gör samt med reflektioner.

 

Distans eller på plats?

 

Föreläsningen eller kursen kan ske på distans via Zoom eller i era lokaler.

 

Litteratur

 

Grit: Konsten att inte ge upp av Angela Duckworth

Boken finns på Adlibris och Bokus

grit-konsten-att-inte-ge-upp.jpg

Boka en kurs, föreläsning eller workshop

 

Tillsammans kommer vi överens om omfattning och upplägg utifrån era specifika behov, på plats i era lokaler eller online via Zoom

bottom of page