top of page

När vuxna barn gör slut

Hur kan man hjälpa föräldrar vars vuxna barn inte längre vill ha kontakt?

Ett tabubelagt ämne som kan vara mycket svårhanterligt är när vuxna barn väljer att ta avstånd ifrån, och i vissa fall kanske också helt ”göra slut” med sina föräldrar.

 

Detta är en kurs som vänder sig till dig som har samtal som en del av din yrkesroll och som vill hjälpa föräldrar med en besvärlig relation till sina vuxna barn och föräldrar vars vuxna barn har sagt upp kontakten med dem.


Vi utgår under kursen ifrån ett antal verkliga anonymiserade fall. Du får under kursens gång konkreta verktyg för att kunna guida de personer som du samtalar om detta tema med, dels hur man kan hitta sätt att få en bättre relation med sina vuxna barn – och att det går att leva ett bra liv också på egen hand, om kontakten inte går att återuppta.

Kursen baseras på boken ”När vuxna barn gör slut” av Liria Ortiz tillsammans med journalisten Catarina Baldo Zagadou. Du hittar boken på Bokus och på Adlibris.

grubblar.jpg

Boka en kurs, föreläsning eller workshop

k

För att hitta en passande utformning redogör gärna för målgrupp och antal personer i förfrågan nedan. Tillsammans kommer vi överens om tid, upplägg och omfattning utifrån era specifika behov.

bottom of page